The Storyteller

Ik volg al jaren Mindvalley, een online academy, met de beste sprekers, inspirators, coaches, op gebied van persoonlijke groei, lichamelijke, mindset, innerlijke groei en alles wat je maar kunt bedenken om hierin te groeien.

Ook ik had in de afgelopen jaren verschillende gratis online masterclass gevolgd. Maar ik kwam ook via Mindvalley op de hoogte van Lisa Nichols. Een vrouw dat een zwaar leven had, en de keuze maakte om het anders te doen voor haar kind. Ze heeft nu een multimiljonair bedrijf.
Dit soort verhalen doen het altijd goed, maar wat me het meest aanspreekt in haar is de manier hoe ze dit doet.

Ik zag dat er een masterclass was van haar, over 4 tips om een krachtige communicator te worden. Zij noemt haar manier van spreken, voor 1 of voor 1000 mensen niet zomaar een informatief verhaal vanuit het intellectueel maken, maar vanuit je hart.
Haar tips waren vooral met getallen als jaartallen, jouw uniekheid, stemverandering voor andere personen, letterlijk beschrijven van wat er is gebeurd, doe het voor in je handelingen, neem ze mee naar de dieptepunt en haal ze ook weer op naar de piek op het einde. Laat ze niet zitten in de diepte, maar eindig het ook weer positief. Raak ze met je verhaal hoe klein het ook is, maar als je er een verhaal van maak zoals je een boek voor kinderen zou voorlezen, omdat je wil dat het leeft, op die manier kun je ook ook je luisteraar raken. Zo krijg je je gunfactor, zo willen je fans je blijven volgen.

Ik werd er zo door geraakt door de kracht van Storytelling. Omdat ik mezelf zie op een podium en dan wil ik de mensen raken, dat de mensen mij zien, wie ik ben, zonder filter, maar vooral hoe ik met mijn problemen ben omgegaan, hoe ik dit altijd omgedraaid heb naar het goede voor mezelf. Hoe ik omging met helderwetend en heldervoelend, Ik wil dan zo effectief mijn verhaal mede kunnen delen om te inspireren.

Ik ben dit aan het gebruiken, als ik met mensen een gesprek heb. Een extra tool, mensen zien het verhaal aan zich voorbij trekken, mensen herkennen stukjes van zichzelf erin. Mensen raken geraakt door jouw story.
Dus ik geef je echt als tip als jij een betere spreker wil worden, maar vanuit je hart, dan zou ik zeggen, google Lisa Nichols en laat je verrassen, laat je inspireren, laat je mindset los, en begin vanuit het kind in je te spreken, dan kom je bij dat stuk, dat je kwetsbaar durf te zijn. En dat stuk mag je doorvertellen, we hebben al genoeg intellectuele mensen, maar laten we ervoor gaan dat we meer sprekers mogen hebben, die vanuit hun hart spreken.

Warme groet,

Gaby

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top