Beauty begins the moment you decide to be yourself Coco Chanel

Dit is zo’n krachtige zin. Voor mij betekent dit niet meer verstoppen achter je masker. Maar in volle bewustzijn durven te kijken naar wie je bent in je volle potentie. Want ook al verschuil jij je achter een masker, dan is dat ook wie je bent op dat moment. Maar met beauty wordt bedoeld dat jij de schoonheid in jezelf durft te (h)erkennen.

En schoonheid is niet alleen zacht en mooi zijn, maar juist jouw eigenzinnigheid.

Dat jij jouw unieke eigenzinnigheid durft te omhelzen en lef hebt om het er te laten zijn. En de wereld hiermee verblijdt, zorgt dat jij meer betekenis geeft aan jouw leven. En geloof me, het moment dat jij je verveelt, is een teken dat jij weer verder mag groeien op persoonlijk vlak.

Eind vorig jaar merkte ik een onvrede over wat ik deed. Ik heb een mooi leven, waarin ik niet mag klagen. Maar ineens merkte ik dat ik niet meer mijn volle potentieel tot uiting bracht.

Mijn start was het niveau waar ik toen stond. En ging van daaruit me zelf van binnen afpellen. Ik kwam beperkende overtuigingen tegen. En zodra ik daar bewust van was, groeide nieuwe overtuigingen die nu voor me gaan werken. Hiermee verhoogde ik mijn energie. De vernieuwde energie zorgt dat oude, diep verborgen geheimen naar boven komen. Die eerder er niet toe deden, maar nu resoneren met waar ik nu sta. En ook een oude droom die nu ineens weer waarde krijgt .

Een droom dat ik had als 8 jarig meisje popte op. Ik droomde over een groot wit complex. Waarin meerdere ondernemers een doel hadden:

De ultieme makeover is als de buitenkant een spiegel is van de binnenkant.

Maar mijn pad in het leven verliep anders, als bij zovelen. Ik begon als hairstyliste en werkte in een korte tijd in een top zaak. Ik werd naast het knippen ook haarkleurspecialist. Ik werkte met topproducten en we deden gave samenwerkingen met ontwerpers en kunstenaars. De uitkomst werd tentoongesteld in het midden van de salon. Wij knipten om de expositieruimte heen. Mijn creativiteit werd nog meer geprikkeld door muziek, kunst, ontwerpers, fashion en de gave bijeenkomsten met andere topstylisten. Ik kan je vertellen dat ik toentertijd een zeer eigenzinnig uiterlijk en voorkomen had.

In dezelfde tijd werd ik gevraagd om de haren en de make-up te doen voor foto’s. Foto’s om de merchandise te verkopen van merken als o.a. Jim Bakkum (Idols)  en PSV. Super leuke creatieve tijden, maar ik vond uiteindelijk alles teveel op de buitenkant gericht. Ik miste diepgang en creativiteit. Ondanks de passie, werd er een ik gecreëerd die voldeed hoe we wilden zijn. En niet een ik, die we van nature waren.

Dit was ook in de tijd dat ik achter de schermen mezelf onder de loep nam. En ik mijn helderwetend- en heldervoelendheid beter wilde begrijpen. Dit deed ik met vele workshops en boeken die iedereen leest, als men bewuster wordt, van zijn onderbewuste. En ondanks dat ik o.a. Reiki en EFT methoden eigen maakte, vond ik mijn draai niet in die wereld. Ik paste er niet in, want ik was te eigenzinnig en zakelijk, werd mij verteld.

Terug de banken in op de Katholieke Universiteit in Nijmegen, studie relatie counselor. Voor mij was de holistische benadering, van de psyche van de mens een uitkomst. Juist omdat dit ging over relaties. Relaties zijn een spiegel waar jij staat in je persoonlijke groei. Je wordt geconfronteerd met delen binnen in jezelf die vragen om aangepakt te worden. Zodat je dichter groeit naar je eigenzinnig natuurlijke ik. En vanuit deze verbeterde ik, je verder mag leren. Dit is het leven in al zijn uitdagingen.

Ik begon in deze fase te veranderen als mens. Ik werd rustiger en mijn eigenzinnige kant was meer gericht op persoonlijke ontwikkeling als coach, counselor en trainer. Ik werd ambtenaar en mocht ook meedenken om projecten en trajecten op te zetten op het gebied van re-integratie en participatie. Dit voor verschillende doelgroepen. Mijn uitgangspunt was en is nog steeds het hoogst haalbare halen op persoonlijke groei en ontwikkeling.

Terugkomend op de onvrede en een lichte verveling, begon mijn droom als 8 jarig meisje zich aan te dienen. En ook al noemde ik mezelf op dat moment een soulcoach, het was niet mij. Wel dat wat ik deed en het resultaat wat ik ermee bereikte bij klanten. Maar niet de naam soulcoach en wat er van de buitenwereld verwacht werd, wat spiritualiteit in zou moeten houden. Het resoneert niet in wie ik ben en waar ik voor sta. Ik merk dat de commerciële wereld goed inspeelt op groei door spiritualiteit.

Maar de waarheid is dat je niet groeit door spiritualiteit. Je groeit door zelfinzicht.

En zelfinzicht komt door relaties, studie, signalen en echt rust nemen voor jezelf. Iedereen doet dit op zijn eigen manier. En zodra je dit bewust doet, ben jij spiritueel bezig.

Want van nature zijn we allemaal een spiritueel wezen in een menselijke lichaam.

Door mijn droom als 8 jarig meisje werd het voor mij duidelijk, dat ik van jongs af aan, altijd met een ding bezig was.

Makeovers aan de buitenkant als hairstyliste en later de binnenkant als coach, counselor en trainer. Nuchter en praktisch, zonder toeters en bellen. Met een directe aanpak op mijn eigenzinnige manier. Hier zat het antwoordt op mijn verandering en de richting die ik moet ingaan.

Niet omdat ik dit wil, maar omdat ik geduwd werd om zelfbewuste creatieve ondernemers hun eigen schoonheid te laten (h)erkennen. Zodat zij met hun onderneming niet alleen hun droom verwezenlijken, maar ook impact kunnen maken in hun omgeving, klanten en de wereld.

Mijn doel is ook om samen te werken met andere topondernemers uit de design, uiterlijke wereld, sport, kunst en fashion. Voor de ultieme makeovers. dat de buitenkant een reflectie is van de binnenkant. Zodat hun klanten hun droom kunnen verwezenlijken en ook nog een bijdrage leveren aan een hoger doel. De wereld met zijn allen mooier maken. Voor een zinvol leven.

Heb jij ook de drive om dit samen met mij te doen, ik nodig je uit voor een kop thee. En laten we samen onderzoeken hoe we de wereld een stukje mooier kunnen maken.

Warme groet,

Gaby Poetiray

Styliste van de innerlijke makeover Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top