6 Tips voor Innerlijke Transformatie

Ik hoor mensen vaak zeggen dat je buitenwereld een reflectie of spiegel is van je innerlijke wereld. Daar geloof ik dus niet in. Laat ik beginnen met wat de buitenwereld inhoudt. Dit is de wereld die anderen van je zien. Dit is je “Ik” als ze je tegenkomen on- en offline. Dat wat je deelt op sociaal media. De rol die je hebt aangenomen. Dit is je buitenkant, waar je kunt laten zien wat jij wilt dat mensen van je zien. Waar je een wereld kunt creëren die zo mooi kan zijn, dat bepaalde mensen er jaloers op kunnen worden. Of je laat een “Ik” zien om juist te inspireren en te motiveren. Dit doe je op een manier dat niet altijd strookt met de werkelijkheid. Bewust of onbewust. Zeker als je in een veranderingsfase zit. 


Vertraagde verandering Een veranderingsfase is een fase waarin je jezelf ergens naar toe werkt/ beweegt. Je beweegt je vertraagd. In de beweging ga je door persoonlijke situaties waar je een duidelijk doel voor ogen hebt. Dit doel heb je nog niet bereikt en is ook niet zichtbaar. Zeker voor de buitenwereld niet. Je beweegt je van het ene niveau naar het andere niveau. Van de ene situatie naar een andere situatie. Dit doe je in stilte, in je eentje, dit is je innerlijke wereld. 

Je innerlijke wereld kan van alles voelen en ervaren wat er in de buitenwereld niet te zien is. Een voorbeeld: je voelt dat er dingen staan te gebeuren en of dat er dingen gaan veranderen. In je innerlijke wereld is er van alles gaande wat betreft gedachten en gevoelens. Maar je buitenwereld is nog steeds een reflectie op de gedachten en intenties van je eerdere oude innerlijke wereld. Het is nog steeds een reflectie voordat je aan de veranderingsproces begon.

Je bent nu nog aan het uitzoeken waar je naar toe wil groeien. En soms wordt je gedwongen om te groeien door externe situaties. Denk aan ziekten en of overlijden van dierbaren. Een baan die je verliest of een relatie dat niet meer werkt. In het ondernemen mag je bij externe situaties denken aan geen klanten en tegenvallende winst. We noemen dit het moment van verandering of groei. Je kan het ook innerlijke transformatie of spirituele bewustwording benoemen. 

Onzekerheid is een creatief proces.

Juist in deze fase ben je onzeker. Onzeker, omdat je groeit. Je groeit naar een next level in je onderbewustzijn. En onzeker zijn hoort bij dit proces. Het is een proces van creativiteit. Juist omdat je nieuwe ankers voor jezelf moet gaan vinden voor deze nieuwe situatie. Wat je nog niet kent, nog niet weet hoe je hierin mag en kunt voelen en denken. Je “IK” is zich aan het ontwikkelen naar nieuwe vaardigheden, nieuwe gedachten, gevoelens en gedragingen. Gedragingen en gedachten die juist door het onzekerheidsgevoel zoekende zijn. En je kunt hierdoor angst ervaren. Angst voor het onbekende.

Er zal met groei en verandering naar een next level, altijd een disconnectie zijn met je buitenwereld en innerlijke wereld. Want je hebt momenten dat je heel goed weet dat er een nieuwe situatie zich ontwikkelt. Je weet alleen nog niet wat je resultaat zal zijn. Of dat je juist heel goed weet wat het resultaat is wat je wilt, maar je weet nog niet hoe het zich ontwikkelt. Alle variaties zijn mogelijk. Waarom vertrouwen we dan niet gewoon op het proces waarin we zitten. Waarom omarmen we dit niet? Dat we weten dat het Universum voor ons zorgt. Juist in onzekere tijden. Juist als we vragen hebben en geen ankers meer hebben waarop we kunnen bouwen. Dat we vertrouwen dat het Universum voor ons zorgt. In zachtheid en mildheid naar ons zelf. En ook naar anderen als we dit herkennen bij een ander.  

Mijn 6 tips voor een transformatie:

1) Wees lief voor jezelf

2) Bedank voor de transformatie

3) Vraag om hulp als je voelt dat je er zelf niet uitkomt

4) Geef jezelf rust en ruimte

5) Herken en luister naar de signalen die op je pad komen

6) Geniet van de transformatie

Als je deze 6 tips opvolgt resoneer je op liefde, dankbaarheid, vreugde en sta je open om te ontvangen. Het ontvangen (herkennen) van signalen welke richting je op kunt gaan. Hoe je nieuwe ankers creëert waarop je weer kan bouwen. Bouwen om door te groeien naar een nieuwe “IK”. Dan wordt onzekerheid iets creatiefs. Je kunt het zelfs ervaren als een cadeau. En niet meer ervaren als een gevecht. Een cadeau waarvan je weet dat je groeit op persoonlijk vlak naar een next level.


Een liefdevolle milde groet,

Gaby

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top