2 tips voor het gebruik van het Universum

Het Universum zorgt voor je. Dit is een uitspraak die velen doen. Ik ben het daar helemaal mee eens, als je weet hoe het Universum voor je werkt. 


We denken vaak dat door aan de buitenwereld bezig te zijn met spiritualiteit dat je dan spiritueler aan het leven bent. Mensen eten geen vlees meer, gaan bepaalde kettingen kopen, of bepaalde kleren dragen wat hun meteen associeert met spiritualiteit. Zo kan ik nog even doorgaan met voorbeelden. Maar is dit wel spiritualiteit? In hun beleving is dit een manier om uit te drukken, wat ze van binnen voelen. Er is al een bewustwordingsproces aan de gang.  Mensen denken dan dat zij gebruik maken van het Universum. 

Niet dus!

Deze voorbeelden zijn producten en manieren die je kunnen helpen bij je spirituele reis. Je spirituele reis start met het ontwaken van je onderbewustzijn. Dat je je aandacht van buiten naar binnen keert. Naar je innerlijke wereld, die je wil gaan ontdekken wat daar allemaal afspeelt. Je innerlijke wereld is de baas. Niet je gedachten. Je gedachten worden geleid door je overtuigen. En je overtuigingen zijn gebaseerd op wat je hebt opgeslagen in je onderbewustzijn aan ervaringen, kennis, etc. 

Als je dieper graaft dan kom je bij dat stuk dat wat we je innerlijke wijsheid noemen. Je innerlijke wijsheid die vaak zo bedolven is onder de lagen van overtuigingen die we vanaf onze geboorte eigen hebben gemaakt. Bijvoorbeeld door onze omgeving, (voor)ouders, opvoeding, opleiding, religie en cultuur.

Je hebt een IK ontwikkeld die niet authentiek is. Daar bedoel ik mee dat je niet leeft vanuit je innerlijke wijsheid, je innerlijke kracht. Die verbonden is met je hogere Spirit. Je leeft vanuit een aangeleerde “Ben ik wel goed genoeg IK” die jouw lichaam en ziel hebben gecreëerd.

Juist om die lagen bloot te leggen is eng. Want dat betekent loslaten voor wat niet meer voor ons werkt. Loslaten betekent zeker in het begin van het Ontwaken (bewustwording van je onderbewuste), niet weten hoe je met de onzekerheden om kunt gaan. Het is nieuw, eng, want je gaat andere waarheden krijgen. Waarheden die niet stroken met wie je had gecreëerd.

Gelukkig voor jou, gaat dit in het leven in etappes. De lagen worden onthult in het tempo dat wat jij aan kan. Ook al lijkt het soms niet zo. Ook al word er voor je beslist om dit te doen door de dood of ziekten, of een relatie dat uit gaat. Of andere situaties, maar weet je krijgt wat je aankunt. Op het moment dat je het nodig hebt om te veranderen op zielsniveau. Vaak zijn je gedachten en gevoelens het hier niet mee eens. En dit geeft een innerlijke conflict, gevecht, boosheid, frustraties, maar je krijgt wat je aankunt. En is het veel, dan ben je een ongelooflijk sterk persoon.

En je hebt een keuze hierin. Word je een slachtoffer van wat er op je pad komt? Of ga je juist steeds meer contact maken met je innerlijke wijsheid. Jouw innerlijke wijsheid, die je ware authentieke IK blootlegt. Je gaat dit als een proces zien, om persoonlijk te groeien. Op een manier dat je er niet meer onderuit komt om anders te leven. Je voelt dat je gestuurd wordt door een hogere macht. Je gaat gemak, vrede, vreugde, liefde en dankbaarheid meemaken vanuit een innerlijke wijsheid. Vanuit een 24-uurs hulplijn waar je altijd contact mee kan maken. Dan ga je gebruik maken van het Universum. Want je leeft in overgave en overvloed, dit is je nieuwe overtuiging!
Jij vertrouwt dat het Universum jou de signalen geeft die je nodig hebt om keuzes en situaties aan te gaan op een manier die je steeds dichter bij je ware missie brengt. Je ware missie om vanuit je uniekheid een impact te kunnen maken. Voor jezelf, je omgeving, je bedrijf en de wereld. Iedereen heeft een missie.    

Twee praktische tips om gebruik te maken van het Universum: 
1) Zie voor je waar je naar toe wil groeien. 
Visualiseer wat jij wil. En voel dat je het al hebt bereikt in je leven. Het is al aanwezig in je leven. Jij kunt dit versterken door te affirmeren met een zin dat begint met: Ik ben. Bijvoorbeeld: Ik ben succesvol. Dit kun je een paar keer per dag herhalen met de volle intentie dat jij je nieuwe leven leeft.

 2) Vertrouw op het Universum. Vraag wat je nodig hebt!
Op deze manier leer je de weg ergens naar toe los te laten. Je vertrouwt dat het Universum jou signalen geeft die je verder brengt. In wat jij nodig hebt om iets te bereiken. Stel je wil liefdevoller zijn.  Dan kun jij de vraag stellen: Wat heb ik nodig als ik liefdevoller wil zijn ( je gewenste situatie). Je gevoel, je overtuiging vertrouwt blindelings op wat het Universum aan signalen geeft aan jou. Je gaat in overgave modus en laat het Universum het zichtbaar maken voor je. Je gaat de signalen herkennen en je onderneemt actie hierop.

Kijk wat goed voor je voelt en oefen. Oefen en neem de resultaten onder de loep. Want voor mij is spiritualiteit praktisch, meetbaar en een lifestyle vanuit liefde en dankbaarheid.

Warme groet,

Gaby

2 reacties op “2 tips voor het gebruik van het Universum”

  1. Mooi blog Gaby en zo fijn dat jij mensen hierbij helpt.

    Zelf ben ik ook druk aan het oefenen om in afstemming met het universum te ontdekken wat ik mag doen en waarheen ik mag gaan.

    Het is een proces om afstand te doen van je gecreëerde ‘ik’ en thuis te komen in wat je werkelijk bent. Maar wel een mooi proces!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top